Werken aan je core stability & conditie?

Je bent vast met je paard heel bewust aan het trainen – maar hoe goed train je eigenlijk je zelf? Wanneer je gaat paardrijden – en zeker wanneer je echt wedstrijden wilt rijden en meer van je paard gaat vragen – is het fijn als je zelf ook goed fit bent!

Core stability

Als je een goede core stability hebt kun je fijn in balans en recht op je paard blijven zitten. Deze spieren; dus de spieren rondom je buik en rug; zijn erg belangrijk tijdens het paardrijden. Er zijn genoeg simpele oefeningen om te werken aan een goede core stability, probeer het liefste 1 keer per week een workout te doen zelf die specifiek daarop is gebaseerd. Een aantal leuke core stability oefeningen vind je gewoon gratis op YouTube, en je hebt er (bijna) niets voor nodig!

Zoals je ziet zijn de filmpjes allemaal van 1 persoon: ik vind haar altijd heel fijn in haar video’s om te motiveren maar ze vertelt vaak ook hoe je de oefening kunt aanpassen als je hem te zwaar vind of juist zwaarder wilt hebben. Sommige video’s bevatten oefeningen die je 3 keer herhaalt maar je kunt er ook voor kiezen ze eerst maar 1 keer te doen en volgende week 2 rondes te doen bijvoorbeeld.

Conditie

Je conditie is ook belangrijk natuurlijk – ben je al na 1 rondje galop aan het hijgen? Dan is het tijd om aan je conditie te werken. Zorg dat je gewoon elke dag genoeg beweegt: maak elke dag een wandeling van een half uurtje of uurtje bijvoorbeeld! En wil je je conditie echt een boost geven – ga dan bewust trainen. Ik heb bijvoorbeeld boven op zolder een roeitrainer en crosstrainer staan: daar ga ik zeker 2/3 keer per week s ochtends op aan de slag. De ene keer wat pittiger dan de andere keer.

Zit je de hele dag op kantoor? Dan is deze 5 minuten workout voor op kantoor ook fijn een paar keer te doen!

Je kunt natuurlijk ook hier voor leuke workouts vinden op YouTube

Goed voor je conditie is bijvoorbeeld ook touwtje springen, zo’n springtouw kost vaak niet zo veel je krijgt er echt een hele goede conditie van!

Category: Ruiter
Volgend bericht
Paard last van de vliegen op zijn hoofd? Vliegenmasker!
Vorig bericht
Je paard beter begrijpen
Menu