Een goede instructeur vinden?

Een goede instructeur is goud waard, zonder ogen op de grond komt het gros van de mensen niet ver! Soms denk je dat je bijvoorbeeld heel netjes zit maar eigenlijk zit je veel te ver naar voren. Een instructeur ziet de kleinste dingen en kan je zo vaak weer makkelijk op weg helpen.

Hoe herken je een goede instructeur?

Als je het mij vraagt kun je een goede instructeur herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Ze kunnen je niet alleen uitleggen wat je moet doen maar ook waarom.
  • Een goede instructeur leert je om steeds meer te voelen – en niet de hele tijd te kijken. Paardrijden is voor een groot deel gevoel.
  • Vertrouw dan ook met de keuze voor een instructeur op je gevoel, die heeft het vaak juist.
  • Elke les ben je voelbaar een stukje verder dan de vorige les en leer je weer nieuwe dingen (mits je natuurlijk consequent blijft lessen!)
  • Het moet klikken tussen jou en je instructeur: de hele stal kan met iemand weglopen maar als die persoon niet klikt met jou dan houd het op natuurlijk!

Is een papiertje belangrijk? Niet persee, een ORUN papiertje hoeft niet te zeggen dat je gelijk op topniveau les krijgt, en dat iemand geen diploma heeft hoeft niet het tegenovergestelde te betekenen. Informeer altijd bij anderen en probeer ook eens een proefles.

Waar vind je een goede instructeur?

Het meeste vind je goede instructeurs via via, dus vraag rond bij stalgenoten of andere paarden mensen in je netwerk! De eerlijkste recensies krijg je van de klanten zelf natuurlijk. Onlangs is er ook een nieuw platform gestart: paardeninstructie – daar staan ook steeds meer instructeurs op waar je eens een proefles kunt proberen.

Ook op Facebook vind je veel verschillende groepen waar je rond kunt vragen naar instructeurs, bijvoorbeeld een Paardenmarkt in je regio of bijvoorbeeld “Paardvriendelijke Instructie Gezocht en Gevonden”

Hoe vaak lessen?

Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe vaak je zelf rijd en wat je doel is. Wil je echt de sport of je paard beter maken in dan zal je toch wel wekelijks moeten gaan lessen.

Wanneer je de eventing of de springsport in wilt is het verstandig om niet alleen spring of crossles te nemen maar ook te investeren in goede dressuurles. Dressuur is en blijft de basis van zowel het springen als het crossen.

Bij lessen hoef je niet alleen te denken aan dressuur, spring of crossles maar denk je ook eens aan longeer of grondwerkles? Onderdelen die vaak over het hoofd worden zien maar zeker een goede toevoeging kunnen zijn voor je training met je paard!

Category: Ruiter
Volgend bericht
Kopen van een paard?
Vorig bericht
Crossen – welke beenbescherming is nodig?
Menu