Boek: Grondwerk oefeningen

Hoe vaak heb jij dat eigenlijk: je komt op stal, gauw poetsen, zadel erop en rijden? Of misschien ben je juist wel veel tijd kwijt aan het uitmesten en blijft er weinig tijd over om ook echt nog even op de grond aan de slag te gaan met je paard. Het schiet er vaak gewoon snel bij in.

Natuurlijk kun je veel dingen onder het zadel doen: maar het helpt ook echt om oefeningen vanaf de grond te doen met je paard. Voor de band van jullie onderling goed maar ook omdat je zo doelbewust bepaalde spieren onbelast kunt aanspreken. En gewoon even lekker rekken en strekken 🙂

Pilates en stretching voor paarden

Een boek wat door mijn zadelmaakster Raisa regelmatig wordt aangeraden: Pilates en stretching voor Paarden. Fijne makkelijke oefeningen die je met je paard kan doen om spieren soepeler te maken. Om bijvoorbeeld de rug van je paard sterker te maken en hem te helpen beter te leren buigen.

Een aantal oefeningen zitten inmiddels al vast in mijn ritme om elke dag even te doen. Tijdens het poetsen en voordat we echt aan het werk gaan doen we een paar rek en strek oefeningen.

Category: Boeken
Volgend bericht
Welke cap moet je kiezen? En feiten en fabels over caps!
Vorig bericht
Wat voor soort bodyprotectors zijn er en welke moet je kiezen?
Menu